Wexiö Brewers Hockey

Nu händer det grejer!

Växjö har fått ett nytt hockeylag!! För er som var med på Lakers lakejers årsmötet i våras fick lite information att att vårt hockeylag Lakejhockey från och med 2017/18 kommer utvecklas ännu mer och inte ”bara” vara ett korpenlag. Nu står det klart att vi har startat upp ett helt nytt hockeylag som är sanktionerat i Riksidrottsförbundet, Svenska ishockeyförbundet samt Smålands ishockeyförbund! Namnet på laget kommer vara Weixö Brewers!

Weixö Brewers kommer att ingå i en helt nystartad serie som heter Rec Syd Hockeyleague (RSHL). Serien i sig kommer innehålla lag från Småland, Blekinge och Skåne, där vi bland annat kommer inleda serien med ett riktigt hett derby mot Tingsryd Eagles!! Detta är en så kallad rekreationshockeyliga som är otroligt stort i bland annat Amerika. Här i Sverige är det däremot inte lika stor än så länge, detta är dock första gången någonsin en liknande serie skapas gör i södra delarna av Sverige, men framför allt är detta första gången som en rekreationsliga är sanktionerad i Svenska och Smålands ishockeyförbund! I nuläget finns det två serier, div 1 och 2 där vi kommer ingå i högsta serien!

I Weixö Brewers ingår det spelare med allt ifrån den glade amatören som aldrig tidigare spelat hockey, till spelaren som av någon anledning avsluta sin aktiva karriär men ändå vill hänga på och ha skoj, men samtidigt bibehålla tävlingsmomentet i spelet! Så denna säsongen har vi något riktigt häftigt och historiskt att uppleva i lakejerna även utanför lakersmatcherna! Vi skulle uppskatta om ni vill passa på gå in och ”gilla” Weixö Brewers faceboksida, där kommer all övrig information om detta lag att finnas och uppdateras allt eftersom.

Ta gärna en titt på vår hemsida, även här kan ni få mer information om spelartruppen, nyheter, matchreferat med mer! Den 14 oktober drar vi igång serien så håll ögonen öppna! Vi vill redan här passa på att tacka de partners/sponsorer som gjort de här möjligt! Med er hjälp blir detta till verklighet! Mer information om vilka samarbetspartners som valt att hänga på oss i denna resa kommer ni få inom kort!