Nya arbetsgrupper ska öka engagemanget

Efter två säsonger med pandemi och begränsade möjligheter att träffas vill vi i styrelsen för Lakers Lakejer jobba för att öka engagemanget bland medlemmarna och få tillbaka vår härliga gemenskap. Nu kan vi alla ju äntligen träffas på riktigt igen.

Vid årsmötet den 16 juni presenterades en plan för att få fler medlemmar som engagerar sig i föreningen. Genom att ta vara på våra medlemmars kunskaper och intressen vill styrelsen skapa arbetsgrupper för klack, event, medlemsvård och kommunikation. Mer information om detta, och om hur du kan anmäla ditt intresse av att vara med kommer inom kort.

En viktig del av årsmötet handlar om att gå igenom verksamhetsberättelsen från det gångna året, och det gjordes nogsamt. De närvarande på årsmötet ställde många frågor, kom med nya idéer och det blev bra diskussioner som styrelsen tar med sig in i sitt arbete.

Omval till Lakejernas styrelse

Nästa tunga punkt på ett årsmöte är så klart val till styrelsen. På förslag från valberedningen valde årsmötet om Johan Eliasson till ordförande för två år. Till ledamöter i styrelsen valdes Mats Gustavsson, Emma Carlsson och Annika Sand om på två år och Victor Björnsson valdes om till suppleant för ett år. Till valberedning utsågs Anna Hammarstedt och Christoffer Mattisson.

Styrelsen 2022/2023 ser därmed ut så här:
Johan Eliasson, ordförande
Emma Carlsson, ledamot
Mats Gustavsson, ledamot
Annika Sand, ledamot
Patrik Hammarstedt, ledamot
Oscar Gustavsson, ledamot
Victor Björnsson, suppleant

Välkommen på årsmöte i Lakers Lakejer den 16 juni

Lakers Lakejer bjuder på mat före årsmötet

Kom och snacka hockey över en bit mat innan vi drar igång årsmötet på torsdag den 16 juni på restaurang Futurum, Ljungadalsgatan 2D i Växjö (f.d. Telub). Från kl 18 bjuder vi på pyttipanna eller ett vegetariskt alternativ. Anmäl dig nu! Vi hoppas också kunna bjuda på någon överraskning under kvällen.

För att vi ska veta hur många som ska äta behöver du anmäla dig senast på söndag 12 juni till annika.sand@lakerslakejer.se. Meddela ditt namn, hur många som kommer och om du/ni vill ha pyttipanna eller det vegetariska alternativet.

Årsmötesförhandlingarna börjar sedan kl 18.30 enligt föredragningslistan nedan.

Hjärtligt välkommen!

 

Kallelse till Lakers Lakejers årsmöte 2021/2022

Lakers Lakejer hälsar medlemmar säsongen 2021/2022 välkomna till vårt årsmöte torsdagen den 16 juni kl. 18.30 på restaurang Futurum, Ljungadalsgatan 2D i Växjö (f.d. Telub). Vi bjuder på kaffe och kaka.

Alla medlemmar är hjärtligt välkomna!

Föredragningslista för Lakers Lakejers årsmöte den 16 juni 2022

1.     Mötet öppnas.

2.     Fastställande av röstlängd för mötet.

3.     Val av ordförande och sekreterare för mötet.

4.     Val av protokolljusterare och tillika rösträknare.

5.     Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt.

6.     Fastställande av föredragningslista.

7.     Styrelsens verksamhetsberättelse med årsredovisning för det senaste verksamhetsåret.

8.     Revisorns berättelse över styrelsens förvaltning under det senaste verksamhetsåret.

9.     Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser.

10.  Fastställande av medlemsavgifter.

11.  Redovisning av preliminär budget för kommande verksamhetsår.

12.  Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner.

13.  Val av

a.     föreningens ordförande för en tid av ett-två år;

b.     tre ledamöter i styrelsen för en tid av två år;

c.     minst en suppleant i styrelsen för en tid av ett år;

d.     en revisor för en tid av ett år.

e.     minst två ledamöter i valberedningen för en tid av ett år, av vilka en ska utses till ordförande.

14.  Övriga frågor

15.  Mötet avslutas.

 

Tifot till minne av Oskar Valek

Torsdagen den 5 april 2022 arrangerade LL Tifo ett stort minnestifo till Oskar Valeks minne. Här är samtliga bilder som fanns med i tifot ”Vi minns, vi kommer ihåg, vi glömmer dig aldrig Oskar”.

Här kommer en hälsning från tifogeneralen:

Då har ännu en säsong kommit till ända. Vi tackar alla som stöttar oss och gör det möjligt att bedriva en aktiv läktarkultur i Vida arena.

Säsongen var väldigt svår att planera, vilket inte gav oss möjlighet att hylla vår bortgångne vän Oskar Valek. Tillslut kom dagen där allt kändes rätt. Vi har avbildat olika foton som tagits genom åren när vi i Tifogruppen har umgåtts.

Det som väcker många minnen hos mig är från säsongen 14/15 då jag och Oskar satte startskottet till Lakers Lakejer Tifo. Vi hade vid den tiden egentligen ingen aning om vad vi höll på med.

Bilden från 2018 betyder också väldigt mycket, eftersom den representerar så mycket mer än bara åskådare på en ishockeymatch. Vi har genom hockeyn träffat så otroligt många människor, där många av dem är vänner för livet. Oskar var alltid hjälpsam och ställde alltid upp om det var något.

Texten till tifot representerar ”spelargången” som han målade en sommar i Vida. Gemenskapen är den primära faktorn som driver oss och utvecklar oss själva både som människor, men också som Tifogrupp.

Vi fick avsluta på topp, även om laget inte gjorde det och vi börjar redan nu planera för en kommande säsong. Fortsätt gärna swisha och håll oss sysselsatta under sommaren. Återigen ett stor tack för att ni stöttar en av svensk hockeys bästa tifogrupper.

~ Tifogeneralen ~ 

 

 

Stort tack, Sam Hallam!

Sam, vi vill tacka dig oerhört mycket för dina år i Växjö Lakers. Du och dina medarbetare har gjort ett fantastiskt arbete med att förvandla vår förening till ett mästarlag, inte bara en gång utan hela tre gånger!

Det går inte att sätta ord på hur mycket du har betytt för vår älskade förening. Du sa det i intervjun efter matchen i torsdags – Växjö Lakers, Henrik Evertsson och du har gått från att vara nobodies till att närma sig den svenska hockeyadeln.

Vi minns det nästan som en saga, en mycket välregisserad saga – guldet 2015. Match 6 hemma i Vida mot Skellefteå, där vi tack vare mål av Jani Lajunen och Jeff Tambellini kunde kvittera ett 0-2-underläge och ta matchen till förlängning. Och där i femte perioden avgjorde Tuomas Kiiskinen (som under några år alltid gjorde de riktigt viktiga målen) mitt framför Västra Stå – ja, då lyfte verkligen taket på Vida och euforin var total! Vilket galet ögonblick det var! Vilken saga! Det var magiskt! 🏆

Ett annat minne kom år efter, då Tuomas Kiiskinen (återigen) är den som gör det viktiga och osannolika målet genom att kvittera 19.59 in i tredje perioden i semifinalens match 6 mot Skellefteå. I övertid är det Linus Fröberg som ser till att vi vinner och tar matchserien till en match 7 i Skellefteå. Även match 7 gick till förlängning, men denna gång var det Skellefteå som stod som segrare. Ett gäng Lakejer fanns på plats, och var otröstliga på bortastå efter förlusten. Då kom du, Sam, upp på läktaren, pratade med fansen på plats och delade deras känslor kring hockeyns brutala verklighet en stund. Det gav dessa Lakejer ett minne för livet.

Vi minns så klart också den fantastiska säsongen 2017/2018, när Elias Pettersson exploderade, slog rekord och tog oss alla med storm! Vi minns särskilt den där matchen mot Malmö i Vida när han slog Kenta Nilssons poängrekord och fick stående ovationer under pågående match! Jäklar, vilken otrolig säsong det var och vilket fantastiskt lag vi hade! Att slå Skellefteå med 20-1 i mål på fyra raka finalmatcher efter att Victor Andréen fått ersätta en skadad Viktor Fasth och sedan spikade igen bakåt. Och vi tog Hockeybussen tur-och-retur Skellefteå, och hann hem precis i tid för firandet på torget. 🏆🏆

Sedan kommer vi ju till det tredje guldet. Coronasäsongen 2020/2021. En stor del av säsongen var tilläts max 8 personer på läktaren. Åtta personer. Det var en väldigt konstig känsla att vara en av åtta glest sittande åskådare inne i Vida. Det är inget man vill göra om, ärligt talat.

Från den finalserien minns vi också alldeles särskilt presskonferensen efter match 1, där du överraskar Cam Abbott med att säga att Moritz Seider spelade efter en egen regelbok. När det sedan var dags för match 5 i Vida var det återigen en mycket märklig känsla att sitta hemma framför tv:n och se er vinna på hemmaplan – och att inte få vara där och fira guldet med er. Bilderna från firandet visade tydligt att det var något som saknades. Det var ganska många som samlades på parkeringen bakom Vida i förhoppningen att få se några av er. Men restriktionerna följdes nogsamt, så det mesta vi fick göra vara att vinka lite till er. Som sagt, det var en märklig säsong – men vi vann ju så det gjorde oss ändå lyckliga! 🏆🏆🏆

När vi tänker på den här säsongen, så har det ju varit lite upp och ner, och när vi dessutom nästan hela tiden förföljts av skador, ja då har det varit kämpigt. Det var väldigt starkt att vi plockade den där femteplatsen i serien, så vi slapp playinen. Sedan var det ett lag som krigade tappert och som på något sätt lyckades ta tre av kvartsfinalerna till förlängning, men det var ju extremt surt att förlora tre förlängningar i rad. Med resultatet som det var mot slutet i matchen i torsdags så känner vi oss otroligt stolta över att i princip alla i Vida följde uppmaningen att ställa sig upp och hylla dig ända in i kaklet. På något sätt så la alla resultatet åt sidan och fokuserade på att ge dig en värdig hyllning. Det var otroligt fint att få ge dig den och att också få vara en del av den.

Sam, vi ser fram emot att följa dig i din nya roll och hoppas på stora framgångar för Tre Kronor framöver. Vi är oerhört glada och stolta för din skull. Sedan drömmer vi lite om att vi om ett antal år får se dig stå och leda i båset i Vida igen.

Vi vill också passa på att önska både dig och din familj all lycka i framtiden!

Tack för allt!

/Styrelsen i Lakers Lakejer

#storthjärta #oncealakeralwaysalaker

Tack för säsongen!

Det är ju så klart väldigt trist att säsongen tog slut redan i kvartsfinalen. Vi hade verkligen sett fram emot ett långt slutspel, nu när vi äntligen får finnas på plats helt och fullt i arenorna igen.

Då var det dags att tacka.

Vi vill börja med att skicka ett stort stort TACK till alla spelare och ledare i årets Växjö Lakers!

Med tanke på allt som sker i världen känns det inte riktigt bra att använda ordet kriga, men samtidigt känns det som det är det vi har gjort den här säsongen. Krigat mot skador som skadskjutit oss, krigat för att ta den där topp 6-platsen och krigat för att ta oss in i och förbi Frölunda i kvartsfinalerna.

Med tanke på allt detta har ni gjort en riktig kämpainsats för ändå komma så långt som vi gjorde. Tack för allt ert slit!

Vi riktar också ett mycket stort och varmt TACK till våra medlemmar och alla andra som följer oss i sociala medier.

Det är nästan så man redan har glömt det, men det har ju varit en stökig säsong även på andra vis. Vi började med få i publiken, sedan släpptes det upp en del, men så fick vi minska vår närvaro igen. En period var vi tvungna att sitta, även på ståplats, och sedan kom kravet på covidpass innan vi äntligen – ÄNTLIGEN – fick komma tillbaka arenorna igen allihop. Och vi fick börja med bortreser igen! Hockeybussen rullade ut på vägarna igen efter nästan två års väntan! Bara en sån sak!

Nu hoppas vi verkligen att det inte komma några fler bakslag, utan vi får fortsätta umgås allihopa på matcher och bortaresor hela nästa säsong. Det ser vi verkligen fram emot!

Vi tackar också vårt tifogäng LL Tifo för ett som vanligt fantastiskt arbete. Särskilt tifot till minne av Oskar Valek var något alldeles extra.

Nu laddar vi om inför nästa säsong. Sillysäsongen är redan på ingång, sen har vi årsmöte och sådana saker som händer framåt sommaren, innan det blir dags för ny försäsong och uppladdning inför seriestarten i höst.

Fortsätt följa oss i våra sociala medier så du håller koll på vad som händer.

Ta hand om er, så ses vi om inte förr så till hösten igen!

/Styrelsen i Lakers Lakejer

 

 

Kvartsfinal 3: Hockeybussen till Göteborg 5 april

Frölunda-Växjö Lakers med matchstart 19.00 tisdagen den 5 april

Avresa:
Resecentrum, vid kyrkogårdsmuren kl 15.15
Vida Arena, Västra Parkeringen kl 15.20

Pris inkl matchbiljett: Medlem 300 kr, ej medlem 500kr
Du betalar på bussen med kontanter, swish eller kort. Du kan bli medlem på bussen och åker då för medlemspriset.

Anmäl dig via formuläret här http://www.lakerslakejer.se/?page_id=7404 eller mejla hockeybussen@lakerslakejer.se
Minst 30 personer krävs för att vi ska köra med stor buss.

På måndag den 4 april kl 08.00 ska vi ge besked till Ramkvillabuss om det blir buss eller inte, så vänta inte med din bokning. Folk drar folk!

Får vi inte ihop en stor buss är minibuss ett alternativ. Är du intresserad av att åka även då, meddela det i din bokning.

Har du frågor eller funderingar kan du ringa eller smsa Klonis på 070-453 20 40.

Finns du i Göteborgstrakten eller tar du dig dit på egen hand, men vill stå med oss på bortastå under kvartsfinal 3?

Då bokar du din biljett via länken här.

Kvartsfinal 1: Hockeybussen till Göteborg 1 april

Frölunda-Växjö Lakers med matchstart 19.00 fredagen den 1 april

Avresa:
Resecentrum, vid kyrkogårdsmuren kl 15.15
Vida Arena, Västra Parkeringen kl 15.20

Pris inkl matchbiljett: Medlem 300 kr, ej medlem 500kr
Du betalar på bussen med kontanter, swish eller kort. Du kan bli medlem på bussen och åker då för medlemspriset.

Anmäl dig via formuläret här http://www.lakerslakejer.se/?page_id=7404 eller mejla hockeybussen@lakerslakejer.se
Minst 30 personer krävs för att vi ska köra med stor buss.

På onsdag den 30 mars kl 09.00 ska vi ge besked till Ramkvillabuss om det blir buss eller inte, så vänta inte med din bokning. Folk drar folk!

Får vi inte ihop en stor buss är minibuss ett alternativ. Är du intresserad av att åka även då, meddela det i din bokning.

Har du frågor eller funderingar kan du ringa eller smsa Klonis på 070-453 20 40.

Tar du dig till Göteborg och första kvartsfinalen den 1 april på egen hand, men vill stå med oss på bortastå? I så fall bokar du biljett via länken här.

Rösta fram Säsongens Lirare 2021/2022

Ilari Melart och Viktor Fasth har blivit framröstade till Säsongens Lirare i Växjö Lakers de senaste två säsongerna. Vem får priset i år?

Nu kan du vara med och rösta fram den spelare som du vill ska bli den här Säsongens Lirare i Växjö Lakers. Du kan rösta fram till midnatt lördagen den 12 mars. Du röstar via länken här: http://voto.se/lakejliraren21-22

Priset till Säsongens Lirare delas ut i samband med sista hemmamatchen i grundserien.

Rösta på din favorit nu! 

Hockeybussen till Oskarshamn 22 mars

Tyvärr blev den här matchen flyttad från en söndag till en tisdag. Men vi hoppas att vi får iväg minst en buss i alla fall. Det kan bli en väldigt viktig match så boka dig redan nu!

Tisdag 22 mars IK Oskarshamn-Växjö Lakers med matchstart kl 19.00.

Avresa:
Resecentrum (vid kyrkogården) kl 16.15
Vida Arena (västra parkeringen) kl 16.20

Pris inkl matchbiljett: medlem 150kr, ej medlem 300kr

Du kan bli medlem på bussen och åker då för medlemspriset. Du betalar på bussen med kontanter, swish eller kort.

Anmäl dig i formuläret på Lakerslakejer.se eller vid infodisken i Vida. Du kan också mejla hockeybussen@lakerslakejer.se

Vi har 50 platser i bussen, och minst 30 krävs för att vi ska köra med stor buss.

Minibuss är ett möjligt alternativ om vi inte får ihop stor buss, är minibuss ett alternativ för dig så anmäler detta i din bokning. Pris med minibuss återkommer vi till om det blir aktuellt.

Har du frågor eller funderingar kan du även ringa eller smsa Klonis på 070-453 20 40.

Hockeybussen till Göteborg 10 mars

Torsdag den 10 mars Frölunda-Växjö Lakers med matchstart kl 19.00.

Avresa:
Resecentrum (vid kykogårdsmuren) kl 15.15
Vida Arena (västra parkeringen) kl 15.20

Pris inkl matchbiljett: medlem 300 kr, ej medlem 500kr

Du kan bli medlem på bussen och åker då för medlemspriset. Du betalar på bussen med kontanter, swish eller kort.

Anmäl dig i formuläret på Lakerslakejer.se eller vid infodisken i Vida. Du kan också mejla hockeybussen@lakerslakejer.se

Vi har 50 platser i bussen, och minst 30 krävs för att vi ska köra med stor buss.

Måndagen den 7 mars ska vi ge besked till Ramkvillabuss om det blir buss eller inte, så vänta inte utan boka dig nu! Folk drar folk!

Minibuss är ett möjligt alternativ om vi inte får ihop stor buss, är minibuss ett alternativ för dig så anmäler detta i din bokning. Pris med minibuss återkommer vi till om det blir aktuellt.

Har du frågor eller funderingar kan du även ringa eller smsa Klonis på 070-453 20 40.