Tack för säsongen 19/20

Hej på er Lakersfans och framör allt alla Lakejmedlemmar!

Det har nu gått några veckor sen säsongen fick ett abrupt slut för oss hockeynördar. Ja, säsongen 19/20 blev en skitsäsong för Lakers i min mening.

Vi träffades på skills i augusti, och då hade man förhoppningar och drömmar om säsongen. Men sen kom seriestarten och det blev minst sagt en riktigt tuff start för oss. Det blev också väldigt många förändringar i spelartruppen under säsongen. Det kändes ändå som att det i alla fall blev bättre mot slutet av säsongen, men det lyfte aldrig på riktigt.

Vi krigade i alla fall på och klarade en playinplats. Vad som hade hänt i playinen får vi aldrig reda på, då nått hände som man aldrig trott skulle påverka människan och samhället så här mycket. Corona gjorde sig känd i världen och Sverige på allvar. Säsongen avslutades, och det tycker jag var ett helt riktigt beslut. Ibland är livet mer värt än bara hockey.

Vi lider dock med de fans och klubbar som var på väg uppåt i seriesystemen, och som aldrig fick chansen. Men jag tycker ändå att det var rätt beslut när det gäller att serierna ska förbli som de inleddes säsongen 19/20.

Det trillar in och ut lite spelare nu som vanligt under silly season. Det är alltid lika spännande att se vilket lag vi kan ställa på isen när den nya säsongen drar igång.

Avslutningsvis vill vi rikta ett stort stort TACK till spelare och ledare i årets Växjö Lakers. Vi tackar också våra samarbetspartners Arena Service, Ramkvillabuss och O’Learys. Vi tackar vårt tifogäng LL Tifo för ett som vanligt fantastiskt arbete.

Vi skickar också ett mycket stort och varmt TACK till alla våra medlemmar. Vi tackar även alla som följt med oss på våra bortaresor och alla andra intresserade som följer oss i sociala medier.

Till vi ses igen, kom ihåg att stötta och använda samhället och de lokala företagen. Handla i stans butiker och ät på restaurangerna och caféerna eller beställ take away. Flera av dem erbjuder också hemkörning nu. Tänk gärna särskilt på våra goda samarbetspartners, restaurangen på Vida Arena och O’Learys i Växjö. #supportyourlocals

Tänk också lite extra på människorna du har runt omkring dig. Ring dina nära och kära, särskilt äldre och andra i riskgrupperna. Och framförallt, var rädda om er och ta hand om varandra!

Ja, nu hoppas vi att Coronapandemin snart är över så att vi kan få igång hela samhället och givetvis också hockeyn, i Växjö, Sverige, ja i hela världen igen. Det är mycket som är ovisst nu, så vi ses när vi ses, helt enkelt.

/Johan ”Klonis” Eliasson, ordförande i Lakers Lakejer

PS Följ oss i våra sociala medier för mer information om årsmötet och annat som händer.

Vart är vi på väg?

Ja, Växjö Lakers representationslag säsongen 19/20 sätter verkligen hjärtat på prov.

Man svävar mellan hopp och förtvivlan, man spekulerar på läktaren, man följer livetabellen under matchernas gång. Man blir glad, arg, frustrerad och ledsen – ja, en hockeysäsong som går in i sitt slutskede har allt.

Men.
It ain´t over till the fat lady sings
Och hon har inte sjungit riktigt än…

Imorgon har vi match hemma i Vida igen, och jag hoppas verkligen att det blir en välbesökt match. Jag hoppas att ALLA som tar sig till arenan imorgon tar med sig positiva tankar till matchen – annars kan ni lika väl stanna hemma och sura.

Stödet på Västra Stå och från övriga i Vida är avgörande för vårt lag.

Så imorgon sluter vi ALLA upp för laget! Och så tar vi tre poäng och får fira med laget efter slutsignalen. Det vore väl en härlig lördagskväll, eller hur?!

Jag vill även påminna om resan med Hockeybussen till Malmö nästa lördag se till att boka din plats på Lakerslakejer.se. Vårt stöd behövs både hemma och borta.

Vi ses i Vida imorgon!

/Johan Klonis Eliasson, ordförande i Lakers Lakejer

Rösta fram Säsongens Lirare i Lakers

Nu kan du vara med och rösta fram säsongens bästa lirare i Växjö Lakers. Du kan rösta till och med den 8 mars. Priset delas ut i samband med den sista matchen i grundserien i Vida den 12 mars. Du röstar på http://voto.se/lakejliraren

Rösta på din favorit nu!

Hockeybussen gå till sista resan i grundserien: Malmö Redhawks-Växjö Lakers 7/3

Avresa:
Resecentrum (kyrkomuren) kl 11.30
Vida Arena (Västra parkeringen) kl 11.40

Pris inkl matchbiljett:
Medlem: 200kr
Ej medlem: 350kr

Du kan lösa sittplats mot ett tillägg på 100kr.
Du kan bli medlem på bussen och åker då för medlemspris.
Minst 30 pers behövs för att vi ska köra med stor buss.

Skulle matchen vara betydelselös så kan resan eventuellt bli inställd.

Anmäl dig vid Lakejernas infodisk i Vida i samband med hemmamatcherna, via formuläret på Lakerslakejer.se eller via mail till hockeybussen@lakerslakejer.se. Du kan också ringa eller smsa Johan på 070-453 20 40.

Håll utkik på sociala medier för senaste nytt om resan och dela gärna evenemanget med dina vänner på Fb.

Förmiddagsvärmning i Vida imorgon 22/2!

Sitt inte hemma! Imorgon får ni hoppa över melodikrysset!

Vi ska tagga igång spelarna och ledarna redan på förmiddagsvärmningen i Vida imorgon inför den mycket viktiga matchen mot Linköping senare på kvällen och kampen om slutspelsplatserna.

Så se till att du dyker upp i Vida och visar ditt stöd vi samlas på läktaren  bakom spelarbåsen kl 10.45 (värmningen börjar kl 11) imorgon lördag den 22 februari.

Skulle du mot förmodan inte kunna komma på förmiddagen så ses vi i alla fall på Västra Stå när matchen drar igång kl 18.00.

Det är ju som sagt mycket viktiga poäng som står på spel. Med vår hjälp så lyfter vi hela Vida Arena och laget till tre tunga poäng. Nu ser vi till att skapa en magisk stämning i arenan imorgon – så se till att du hjälper till med detta!

Tillsammans mot slutspel!

/Johan ”Klonis” Eliasson, ordförande i Lakers Lakejer

Hockeybussen till Rögle 20/2

Hockeybussen – sportlovsmatch! Rögle BK-Växjö Lakers torsdag 20 februari

Avresa:

 • Resecentrum (kyrkogårdsmuren) kl 15.45
 • Vida Arena (Västra parkeringen) kl 15.55

Pris inkl Ståplatsbiljett:

 • Medlem 150kr
 • Ej Medlem 300kr

Du kan bli medlem på bussen och åker då för medlemspris.

Får vi inte iväg en stor buss finns möjligheter att det blir minibuss/ar. Är du intresserad av att följa med om det blir minibuss, meddela detta när du anmäler dig.

Minst 30 pers behövs för att vi köra en stor buss.

Anmäl dig vid Lakejernas infodisk i Vida Arena i samband med matchen på tisdag, eller via formuläret på hemsidan Lakerslakejer.se eller via mail till hockeybussen@lakerslakejer.se Du kan också ringa eller smsa Johan på 070-453 20 40.

Håll utkik i våra sociala medier för senaste nytt om resan.

Lakejmatch 25/2 med särskilda erbjudanden till medlemmar

Lakejmatch 25/2 – Ta med en kompis!

Växjö Lakers v/s Luleå HF 2020-02-25 kl. 19:00

Tisdagen den 25 februari är det äntligen dags för Lakejmatchen! Vi laddar upp för ännu en viktig match, den här gången i Lakejanda med specialerbjudanden för medlemmar i Lakers Lakejer. Vi ses i Lakersbaren innan matchen!

 • Uppsnack med tränare i Lakersbaren
 • Kvällens husman i Lakersbaren för endast 99 kr
 • 20 % rabatt i Team Store
 • Utlottning på Västra stå
 • LL gästar Studio 97

Samtliga erbjudanden gäller endast dig som är medlem.

Du som medlem i Lakers Lakejer får även möjligheten att bjuda med en kompis till Västra stå, anmäl din kompis här!

Varmt välkomna!

Viktigt inför Hockeybussen till Oskarshamn 15/2

Inför matchen IK Oskarshamn-Växjö Lakers imorgon lördag 15/2

Hej bäste Lakersfans! 

Imorgon så rullar hockeybussarna till Oskarshamn, och det blir två dubbeldäckare. Avresetiderna är kl 10.15 från Resecentrum (invid kyrkogårdsmuren) och från Vida (västra parkeringen) kl 10.30. 

Vi räknar inte in passagerarna i bussarna innan vi kör, utan vi kör på klockslaget. Var och en är själv ansvarig för att vara på plats när bussarna rullar. Samma sak gäller för hemresan.

OBS! Har du inte har hämtat ut eller betalat dina biljetter får du göra det när vi kommer till Folkparken i Oskarshamn. Johan har med sig alla resterande biljetter dit. 

Vi gör inte något rök-/pinkestoppuppresan, utan toalett finns på bussen. 

Vi stannar som sagt var vid Folkparken i Oskarshamn för uppladdning med mat och dryck. De matbiljetter ni har fått byter ni in i baren mot någon av de drycker som ingår (en dryck var). Vi hoppas på bra stämning på parken och en och annan ramsa får gärna dras igång. 

Assisterande tränare Fredrik Hellgren kommer och drar lite om förutsättningarna inför matchen. 

Parken ligger nära arenan mitt i Oskarshamn, men vi åker buss från parken till vår bortaingång. De som vill kan också promenera dit. Sannolikt lämnar vi parken vid 14-tiden, men ni får exakt tid under uppladdningen där. 

Gällande BE-GE Center, som arenan heter, så är den:

 • Kontantfri
 • Vi har tillgång till bar
 • Rökning är förbjuden på området

Nu taggar vi igång rejält och gör en grymt bra bortamatch ifrån bortasektionen! Vi alla som är där hjälps åt att hjälpa laget till tre oerhört viktiga poäng!

Att vi som vanligt sköter allt snyggt underlättar för oss och ger oss gott rykte, när vi vill göra såna här satsningar i framtiden.

Att tänka på

Håll ordning o reda i bussen släng skräp, snus, burkar, flaskor i soppåsarnalikaså om ni spiller så finns det torkpapper i bussen så ni kan torka upp det med en gång underlättar det för chaufförerna när de skall städa vid hemkomsten
Respektera varandra och det är chauffören/bussvärden som bestämmer
Ge allt ni har och lite till på läktaren så att vi hjälps åt och tar 3 poäng
Kom ihåg att vi representerar Lakers Lakejer & Växjö Lakers så sköt allt snyggt så som vi alltid gör på våra resor
Köp halstabletter
Ni åker samma buss dit som hem så ni kan ha kvar era saker i bussarna under matchen
Hjälp gärna till och sprid denna infon till de som ni vet skall åka med, det är inte alla som får smsutskicket

Har du frågor?

Ring eller smsa då Johan på 070-453 20 40. 

Alla till Vida och Västra Stå imorgon – din hjälp behövs!

Sur förlust igår med 57 sekunder kvar, men det får verka som tändvätska för oss nu. Imorgon är det ny match och det är en JÄTTEVIKTIG sex-poängsmatch eftersom vi möter Malmö som ligger precis före oss i tabellen.

Vi är ju grymt starka hemma i Vida Arena och vi på ståplats har också gjort det bra så här långt. Men imorgon, då det är så otroligt viktiga poäng på spel så då är det dags att vi ALLA som finns på ståplatsläktarn, både på höger och vänster sida, VERKLIGEN höjer oss minst två snäpp till och VERKLIGEN hjälper laget till en riktigt bra match och seger!

Så har du inte redan skaffat biljett, gör det omgående, så ses vi i Vida imorgon!

Framåt kämpa VLH!

/ Johan Klonis Eliasson, ordförande i Lakers Lakejer

PS. Tre hockeybussresor är på gång nu, Linköping, HV och Oskarshamn, så se till att kika förbi infodisken imorgon och boka dig. Stödet behövs även på bortaplan!

Hockeybussen till Oskarshamn lördagen den 15/2

Hockeybussen kör en Favorit i repris: IK Oskarshamn-Växjö Lakers lördagen den 15 februari: Buss, mat, dryck & matchbiljett 300kr

I november så hade vi en härlig resa och match i Oskarshamn. Nu gör vi om denna resa, så se till att köpa din biljett och häng med. Det är viktiga poäng att spela om, så vårt stöd behövs. Vi laddar upp inför matchen med mat och dryck på Folkparken i Oskarshamn.

Vi har tillgång till 250 ståplatsbiljetter och du måste köpa eller boka biljetterna innan avresan. Du köper dina biljetter vid infodisken i Vida vid hemmamatcherna eller så bokar du resan genom att mejla till hockeybussen@lakerslakejer.se eller ring/smsa Johan på 070-453 20 40, så löser vi nått på bästa sätt.

Tar du dig själv till Oskarshamn men ändå vill stå med oss på ståplats och kanske även hänga på och käka innan matchen, så hör av dig till ovanstående mail eller mobilnummer.

Avresa:
Resecentrum, kyrkogårdsmuren, kl 10.15
Vida Arena, Västra parkeringen, kl 10.30

Pris 300kr

Detta ingår: bussresa, matchbiljett, buffé samt en valfri dryck av följande 50cl öl/cider/1 glas vin eller Loka/läsk. 

Behöver du ha någon form av specialkost ska du meddela detta när du köper biljett, så försöker vi lösa det.

Alla kan hänga på man behöver ej vara medlem i Lakers Lakejer för att följa med.

Håll utkik på sociala medier för om senaste nytt om resan, och dela gärna evenemanget med dina vänner på Fb.

Har du frågor ring/smsa Johan på 070-453 20 40 eller maila hockeybussen@lakerslakejer.se