Mäktig hyllning av Johan Markusson #vår38

Igår var den så äntligen här, tröjhissningsdagen, dagen då den första tröjan någonsin hissades till taket i Vida Arena. Och den vars tröja hissades var Växjö Lakers förre kaptens, Johan Markussons tröja nr 38.

Fansens förväntningar var på topp från start. Plötsligt tilltog sorlet och mobilerna blixtrade redan när Växjö-spelarna gick på isen för värmningen – det visade sig nämligen att alla spelarna hade tröjor med #38 på ryggen!

38v2

Efter värmningen var det så dags. Ceremonin skulle börja. Familj och officianter tog plats på isen och spelarna kom in – fortfarande i sina 38-tröjor – och ställde upp som en hedersvakt längs den orange mattan. Och hela arenan sjöng och applåderade till ramsan Vååår 38, Johan, Johan, Johan, Johan Markusson…

38a

Så kom han in, Johan Markusson med sin familj. Familjen tog plats i fåtöljerna mitt på isen med spelarna satte sig på bänkar vid sargen. Henrik Evertsson tog han om huvudpersonen och startade ceremonin genom att hålla ett tal till Johan. Talet övergick i en känslosam hyllningsfilm där före detta och nuvarande medspelare och tränare hyllade #38 (se hyllningsfilmen på Växjö Lakers webbplats).

38b

Efter det var det Johans tur att hålla ett tacktal, och i det passade han på att tacka alla i arenan och då särskilt Lakejerna på Västra Stå. Något som var mycket uppskattat!

38d 38f 38g

38c 38h

Därefter var det dags för Lakers Lakejer som genom ordförande Johan Eliasson överräckte ett diplom som ett bevis på att Johan Markusson från och med nu är hedersmedlem i Lakers Lakejer.

38i 38j

img_0165

Och så började stunden till slut närma sig, stunden då Växjö Lakers tröja nummer 38 för evigt skulle hissas upp i taket.

38l 38m img_0159

Och där upp hänger den nu, tröja #38 Markusson!

Därmed var ceremonin slut, och matchen började (något försenad)…

Efter matchen hängde delar av ståplats kvar och plötsligt började man höra ramsan ”Mackan på isen” skanderas. Efter en stund kom så kvällens stora huvudperson upp till Västra Stå och hälsades så klart med stort jubel! Det blev en och annan ramsa till innan kvällen var slut…

38n 38o 38p

En film från hyllningsceremonin finns nu på Växjö Lakers webbplats.

Läs gärna också hyllningskrönikan till Åh 38:a! skriven av Lakej 1218.

Fler bilder och filmer från hyllningarna finns på Lakers Lakejers Facebook- och Instagram-konton. Följ oss gärna där om du inte redan gör det!

Text och bild: Annika Sand