Detta har hänt:

Här diskuterar du allmänt hockeysnack.

Moderatorer: AHammarstedt, Klonis, PutteA, Moderator

Detta har hänt:

Inläggav Malul » sön mar 16, 2014 4:29 pm

Säsongen 1963/1964

Östers IF spelar för första gången i landets högsta serie,endast en enda poäng bärgas och i kvalet för att stanna kvar i högsta serien kommer laget ånyo på sista plats. Tvillingarna Jacobsson värvas efteråt av Tingsryds AIF.

1983

Teemu Lassila föds. Själv är man nio år gammal och konstaterar att en kille i parallellklassen är märklig, av alla eleverna på lågstadiet på Hovshagaskolan så är det bara Jesper Danielsson som spelar ishockey.

Säsongen 1997/1998;

Växjö HC hade stora skulder och gick i konkurs och enbart de närmsta sörjande,20-30tal på läktarna sörjer.
Växjö Lakers börjar sin resa i div 4 mot förebilderna Halmstad Hammers, Åseda och Eagles med flera.

Jeremias Augustin som snart kommer fylla 12 år byter klubb från HC till Lakers.

Mikael Johansson har precis fyllt två.

Sam Hallam sitter ombytt i tre matcher i landets högsta serie för sin klubb AIK, i slutspelet är han ombytt två gånger till.

Robert Rosén har fyllt tio och drömmer om att en vacker dag spela i NHL


Säsongen 1998/99.

- "Vi ska bara nå division III", sa den då nytillsatta tränaren Thomas Jonsson till SMP inför säsongsstarten.
Lakers tog sig upp och infriade planerna dock utan större medialt eller folkligt intresse,till seriepremiären 1998 kom det till 250 personer.


Säsongen 99/00.

Hockeyserierna ändrades om så att div III blev div II, samtidigt inledde nye ordföranden Anders Öman en riktigt storsatsning.
Han skickade ut en enkät till 5 000 växjöbor - 518 ställde sig bakom projektet "Upprop för hockey i Växjö".
Att göra hallen mer publikvänlig var en av många synpunkter som kom in.
Hallen fräschades upp och delar målades i McDonalds färger, nya sittplatsläktare togs fram.
Sponsorerna erbjöds nya "loger" där det skulle serveras öl och mat, och en ny ljud- och ljusanläggning köptes in.
Sponsorerna var inte sena att nappa och klubben fick fort in 1 miljon i sponsorpengar.
Lakers erkände tidigt att föredömet var popklubben Halmstad Hammers även om den sportsliga biten var inte så viktig.
- "I Växjö Lakers ska ingen spelare ha betalt", skall Öman ha sagt till Smålandsposten.


2000/2001

Säsongen som ändrade allt var 2000/2001,en enorm medial exponering av laget innan säsongen började med hjälp av spektakulära spelare från bl a TAIF (Johan Johansson,Fredrik Persson,Chrille Jacobsson och Marcus Andersson) gjorde att hypen började.Håkan Nygren var tränaren som skulle göra oss till ett topplag.
Samtidigt var det dax att börja ge spelarna betalt:)
Premiären mot Helsingborg lockade 3171 åskådare och alla ville plötsligt vara med!7-2 mot förmodade toppkonkurrenten Helsingborg med bl a Gath i truppen gav mersmak.

Seger nästa omgång mot Osby borta med 18-3(!!) spädde ytterligare på att vill man se action är det i isstadion det händer,inte på Värendsvallen. En förlust mot Sölvesborg året innan med 2-3 blev denna säsong 23-2 istället.
Stort ogillande bland grannklubbarna i Ljungby och Tingsryd uppstår.

Popcorn,lekar i pauserna,lotterier och häftiga intron lockar storpublik.
Ronald McDonald släpper puckar vid nedsläpp(!)
Sist men inte minst lockade en sak till;november 2000 bildades så den sista pusselbiten som skulle bära laget,Lakers Lakejer!

Spektakulära värvningar lockar publik märker den helt fantastiska värvningsansvarige i Lakers,Patrik Åkesson.
En nordamerikansk målvakt landar med det helt logiska namnet Nolan McDonald och följs av två finländare med suspekta meriter.Trots obefintlig hockeykultur i det unga laget plockas en blott 16-årig junior upp i truppen,Henrik Blomqvist. Andra favoriter bland fansen var Daniel Borneús,Ralph Jonasson och Stefan Nilsson.

Seriesegern var klar innan sista omgången och omedelbart upp i divison 1,detta under en tid då det var möjligt att klättra upp i allsvenskan från division 2.
Lakers leker sig genom divison 1-serien men stoppas av Borås i förkvalet till kvalserien till allsvenskan. Under divison 1-matchandet märkte t ex Limhamn hur det var att få spela inför ett fullstatt Lakerdoom som det nu kallades.Under denna match skriver en helt uppspelt Lasse Anrell en artikel om att Sveriges hetaste lag heter Växjö Lakers.

Anders Ömans insatser visar resultat,hans agenda att göra Lakers till en allsvensk klubb börjar visa resultat.


Säsongen 2001/2002

Kommande säsong klättrar klubben stabilt uppåt via oftast fingertoppskänsliga nyförvärv som Arto Miettinen,Oscar Forss och Andreas Custemo.Även Peter Sundh i kassen imponerar och inför säsongen 2001/2002 hade Lakers 13(!) nyförvärv,titeln köpelag blev för lång tid vårt signum. Sami Tuominen är en personlig favorit som sköt sönder vårat plexi säsongen innan då han representerade Olofström.

Träningsmatcher mot bättre motstånd lockade ofta mycket publik och drog upp tempen ännu mera,Rögle och Linköping fick slita för att besegra de tunga nykomlingarna från mörkaste Småland. En seger inför ett totalt knökafullt Lakerdoom visar lite på vad som väntar i framtiden då Lakers besegrar Superallsvenska TAIF med 4-1.

2001/2002 snittade laget på 3400 åskådare och supporterklubben fixade alltsom oftast bortaresor,en minnesvärd är den då hundratals växjöbor invaderar Kinnarps Arena för att se Lakers besegra HC Dalen(7-3)

Lakejerna invigde hockeypuben vid Manfreds ungefär ett år efter att föreningen bildats.

Troja hamnar i ekonomisk kris och Lakers ser sin chans att kunna hjälpa till och skänker överskottet från träningsmatchen lagen emellan till Troja,
något som bara uppskattas av klubben men inte av dess fans.

Efter säsongen tar Nygren time-out och ersätts av Lasse Lindgren.

Säsongen 2002/2003

Lindgren och assisterande Danielsson leder Lakers genom säsongen på ett brilliant sätt. Burman/Jensen i mål leker med motståndarna. Grans och Pikkarainen blir stora favoriter bland fansen.
Själv pluggade jag i Kiruna vid tillfället och hann endast med en match det året, vi åkte till Norrköping och när vi åkte hem var det mer besvikelse än glädje, vi hade bara slagit Hästen med 5-0,bara. 8O
Seriesegern i div 1 Södra följs av 1-a i Förkval Södra och i den avslutande kvalserien till allsvenskan gick laget rent. 16 raka segrar gav oss ett allsvenskt lag!


2003/2004 Första säsongen i Allsvenskan!

Lakers slutar på en 7:e plats i Allsvenskan Södra efter att laget inlett svagt men fullkomligen vänt på en femöring när säsongens bomb kommit till laget, Shjon Podein fick laget att överprestera.
I den efterföljande lilla allsvenskan slutar man på en andra plats efter Nybro.
Lakers klara för Play off till ES redan första säsongen.
Play off 1 får man ta sig an Sundsvall som besegras med 2-0 i matcher.
I Play off 2 ställs vi mot Skellefteå. Vi vinner en oerhört spännande drabbning
hemma med 2-1 och Koivula smäller klubban i sargen när lagen går av. Segern följs av en gastkramande tillställning i match 2 uppe i Kraft Arena, SAIK vinner efter sudden med 3-2 efter att Shjon Podein prickat stolpen under förlängningen.
Ett tröttkört Lakers körs över med 5-1 i match 3. Men debutsäsongen är redan
en succe!!


2004/2005

En ny assisterande tränare och målvaktstränare anställs av sportchef Åkesson, Henrik Evertsson med steg 3-utbildning som lagtränare och steg 4-utbildning som målvaktstränare anländer. Även en ny huvudtränare anställs, Joakim Fagervall. Koivula värvas och även ett gästinhopp av Hadelöv händer under säsongen, DeFauw och Männikkö blir favoriter.
Säsong nr två slutar vi på en hedrande 5:e plats i grundserien södra. Och åter igen en andra
placering i fortsättningsserien efter Halmstad Hammers!!
Play off även denna gång men respass av Nyköping blev det i två raka.


2005/2006

I en av träningsmatcherna lirar Niklas Olausson en match för Lakers mot Malmö, valet av klubb faller dock senare på Nyköping efter att starka krafter lär ha sett till Niklas inte valde oss(läs pappa) :twisted: Unge Robert Rosén värvas ifrån Alvesta och en kärleksaffär med Växjöpubliken uppstår. Efter fyra säsonger i IKO så väljer Johan Markusson spel i Växjö Lakers. Fler kommande trotjänare värvas detta år där Christoffer Persson tar klivet direkt från Frölundas juniorer till allsvenskt spel på ett mycket bra sätt. Från Mariestad värvas Johan Andersson.
Grotnes, Honkanen, Calder och Niinikoski värvas.
Serien läggs om till en rak allsvenska med 16 lag. Lakers sämsta säsong så här långt
som slutade med en 10:e plats! Lag 1-4 gick direkt till KS, 13-16 kvalade negativt, resten hade
spelat klart!


2006/2007

Återigen tvingas vi hitta en ny tränare och den här gången tar Tomas Kempe över rollen. Cabana, Saviano och Brandon Nolan värvas som spets och den stora stjärnan blir en finsk back, Paukkunen. Mindre spektakulära värvningar sker också men ack så viktiga, Gustav Hjalmarsson t ex.
En 6:e plats innebar Play off igen och denna gången stod Björklöven för motståndet och efter 4 segrar av fyra mot dem var vi solklara favoriter.
En matchserie vi aldrig glömmer. 2-1 hemma och 19 sekunder från slutet
uppe i Umeå Arena var vi klara för PO2 med en ledning på 3-4. Då kvitterade
Löven och vann senare i sudden. Match 3 vann Löven konfortabelt med 6-2.


2007/2008

Kempes filosofi blev bara ettårig,en ny huvudtränare presenteras och kommentarerna från Umeåfansen var inte direkt lovande. Janne Karlsson hade dock visat fin form i Mörrum och vi gav honom såklart en ärlig chans att visa vad han gick för.
Nyförvärven såg starka ut; Viktor Fasth hade imponerat i TAIF och Kevin Marsch såg ut att kunna ersätta Stiig Saviano. Darcy McConvey,McHöft, lovade också mycket men skadorna stoppade honom till slut. En stark playmaker i Peter Ström presenteras också och till fansens glädje knöts även Fimpen till klubben!
I premiären mot Malmö kvitterar Lakers mot MIF då en sekund återstod av matchen.
Även denna säsong slutade med en 6:e plats. Play off IGEN. VIK Västerås stog för motståndet
och vann betryggande första matchen i Växjö med 3-6. Alla trodde Lakers var uträknade, men icke.
Match 2 vanns med 1-3 i ABB Arena. Match 3 blev tyvärr som många andra av
Lakers 3:e matcher i PO, förlust, men denna gång med mersmak. Man genomförde matchen på ett alldeles
utmärkt sätt och var värda mer än så. Förlust ändå med 4-1.

Säsongen 2008/2009

Björn Karlsson och Erik Josefsson värvas in tillsammans med bl a Tom Linder. En back från andradivisionen i Tyskland som kommer till att bli en stor succé, Josh MacNevin, presenteras också. Anton Hedman får äntligen en plats att blomma ut på.
Även David Lundbohm gör entré och laget som nu i efterhand ser rejält starkt ut tog sig till klubbens första historiska kvalserie efter en gastkramande PO-2 mot Almtuna där vi torskade först i Uppsala för att sedan vända på det hemma med ett förlösande 3-1 mål i slutet av matchen, Rosén skjuter bakom mål på Mark in the Park som tvingas se pucken glida in i eget mål. Väl där kom vi in fel direkt och rutinen saknades kan man med facit i hand konstatera. 5-a både i grundserie såsom i kvalserien.

Säsongen 2009/2010

Marcus Johansson fick testa på try-out inför Finlandsturnén detta år då Augustin drogs med en långtidsskada. Han tog chansen och gjorde en osannolik resa med oss där han till slut noterats för 122 matcher och 15 matcher i SHL(!). Niklas Rahm var dock ingen sensation att han skulle dominera på backplats,34 år gammal och före detta svensk mästare med Hv så gav han laget trygghet bakåt. Mitt under säsongen tvingas Evertsson leta med lykta efter en målvakt och hittar en i division 1, Oscar Alsenfelt.

Lakers gör sin vana trogen ännu en bättre säsong än året tidigare, den här gången när vi återigen kvalserien men denna gång utan att behöva kvala då laget slutar på tredje plats i serien.
En återigen tung start i kvalserien sabbar hela upplägget och en sistaplats detta år blir slutfacit.

Säsongen 2010/2011

Spelarflykten var total efter säsongen innan. Viktor Fasth försvann, Josh MacNevin försvann, Anton Hedman och Rosén till Modo samt Persson till Rögle. Henrik Evertsson tvingas ha fingerspetsvärvningar för att hitta ett lika starkt lag och vi fans såg nog det hela som rätt hopplöst. Anders Eriksson, Laudius, Hillding, Bengtsberg, Dustin Johner, Nils Andersson och Johan Jonsson var bra kort men inte på långa vägar lika starka ersättare till de som försvunnit. Sist ut kom Josh Soares och det var en tungan-på-vågen värvning. Laget blev ett lag med alla rollspelare på plats. Lakers spelar som i trance och vinner serien, trots detta tror ingen på oss när vi glider in i vår tredje raka kvalserie.

Laget inleder med segrar mot Örebro,Rögle och Mora till det är dags för ett första möte med ett elitserielag denna säsong. Uppe i Ö-vik får vi hjälp av Sundsvallfans vilket räcker för att knipa en poäng, vi jublar som om vi vunnit SM-guld då denna poäng blir oerhört mentalt viktig. I Södertälje tappar laget sent en ledning men orkar komma tillbaka för att ta extrapinnen i förlängningen. Hemma mot SSK kommer en klassisk episod där Hillding driver in på kanten och skjuter instinktivt när 4000 personer unisont skriker "SKJUT" när det återstår två sekunder av perioden. En sekund senare sitter ledningsmålet som knäcker SSK och när Oscar agerar vägg så finns det inget som stoppar Lakers. Örebrofansen tvingas se laget de lekt med under säsongen plötsligt hyllas något enormt när Lakers Lakejer äntrar isen,Elitserien here we come!!

11/12 Första säsongen i Elitserien

Evertsson brilljerar inför säsongen när imponerande värvningar såsom Kallio,Gerber,Holös,Moran,Heikkinen och Iggulden. Laget spelar en hockey som i princip går ut på att kontra hem poängen, på bortaplan är receptet lyckosamt och till slut faller Lakers med flaggan i topp efter att i sista omgången fortfarande haft chans på slutspelet. Vi gör flest poäng för en nykomling i historien.

Säsongen 12/13

Drömmen år två om ett slutspel byts snabbt ut mot mardrömmen att få kvala återigen i kvalserien. Heikkinen lämnar ett stort tomrum efter sig och Moran får lämna. Till sist tvingas Janne Karlsson även han lämna efter klent poängplockande, ersättare blir den nya andretränaren Sam Hallam.

Trots starka nya namn som Welch,Vampola,Rosén och Hlavac så går säsongen till slut ut på att enbart undvika negativt kval vilket laget lyckas med.


Säsongen 13/14

Med endast tre namn kvar från det allsvenska lag som gick upp i högsta och med nya starka kort som Erixon,Murphy,Armstrong och Rakhshani så imponerar Växjö stort! En slutlig tredjeplats och massor av poängstarka kedjor leder oss nu fram till idag.

4-0 mot Luleå är bara början vänner!!
Forza Lakers!!
Behandla folk så att de inte kan göra detsamma mot dig.

Växjö Lakersissä!!
Användarvisningsbild
Malul
c/o LL´s Forum
 
Inlägg: 7960
Blev medlem: tor apr 11, 2002 8:58 pm
Ort: Växjö Lakers

Re: Detta har hänt:

Inläggav Power Play » mån mar 17, 2014 9:17 am

Malul for president...
Den som ser möjligheter istället för hinder är alltid den som kommer längst!
Användarvisningsbild
Power Play
Forumdemon
 
Inlägg: 1893
Blev medlem: tis aug 21, 2007 9:17 am
Ort: Tofta, Tävelsås

Re: Detta har hänt:

Inläggav Anders L » mån mar 17, 2014 9:51 am

:hbang:
LAKERS framgång är guld värd!
Andra lags motgång är ej heller att förakta!
Anders L
Forumdemon
 
Inlägg: 1570
Blev medlem: sön apr 14, 2002 11:40 am
Ort: Ranchen.

Re: Detta har hänt:

Inläggav Piggelin » mån mar 17, 2014 1:17 pm

Underbar läsning.
Åshöjdens BK kan slänga sig i väggen, detta är på riktigt!! :golfclap:
Jag är Lakers-fan, vad fan är du?
Det ÄR pappa som bestämmer!
Användarvisningsbild
Piggelin
c/o LL´s Forum
 
Inlägg: 3758
Blev medlem: ons maj 21, 2003 9:51 pm
Ort: Växjö

Re: Detta har hänt:

Inläggav Tullverket » mån mar 17, 2014 9:48 pm

Grymt bra skrivit, många goa flashbacks :D
Hur kul är det att springa 100 meter så fort du kan, utan tidtagning?
Användarvisningsbild
Tullverket
Forumentusiast
 
Inlägg: 466
Blev medlem: sön sep 22, 2002 5:07 pm
Ort: Växjö

Re: Detta har hänt:

Inläggav Jck » mån mar 17, 2014 10:57 pm

Oerhört kul läsning och extra intressant för någon som "bara" följt laget sedan 2007/2008.

Grymt :)
Jck
Forumamatör
 
Inlägg: 189
Blev medlem: fre jan 13, 2012 11:20 am

Re: Detta har hänt:

Inläggav Malul » mån mar 17, 2014 11:09 pm

Hittade en gammal tråd där jag börjat dra upp historien och där Putte fyllt i,kände att den var värdig att färdigställa innan vi tar SM-guld :)
Behandla folk så att de inte kan göra detsamma mot dig.

Växjö Lakersissä!!
Användarvisningsbild
Malul
c/o LL´s Forum
 
Inlägg: 7960
Blev medlem: tor apr 11, 2002 8:58 pm
Ort: Växjö Lakers

Re: Detta har hänt:

Inläggav Åryd Lakej » tis mar 18, 2014 12:53 am

Läckert!Nog var vi fler än 20-30 personer som sörjde HC vi KK :D
Användarvisningsbild
Åryd Lakej
Forumdemon
 
Inlägg: 1664
Blev medlem: sön sep 29, 2002 10:57 am
Ort: Åryd Förstås

Re: Detta har hänt:

Inläggav Malul » tis mar 18, 2014 2:23 am

Åryd,höftade lite där 8)

Passar på att slänga in den här:

Maratontabell Växjö HC 1971-1995
Topp 10 plus diverse spelare från Wexio Oldtimers,notera att vi haft både Blomman och Heikkinen i Växjö förut.


Namn: Antal matcher:
Mikael "Räkan" Holmgren 316
Christer Carlsson 266
Per Engstrand 231
Tomas Börjesson 199
Magnus Conradsson 194
Håkan Lindahl 192
Joakim Mörnvik 192
Roland "China" Eriksson 190
Björn Nilsson 187
Joakim Helmersson 186
Tomas Moorehed 182
Niklas "Hutte" Hult 176
Tomas Karlsson 173
Lennart "Sillen" Karlsson 166
Mikael "Bobban" Frisk 164
Stefan Nilsson 154
Jan-Olof Johansson 149
Jan Samuelsson 138
Ulf Sernelin 130
Mikael Bjerdahl 127
Hans Windehall 121
Nicola Mangialardo 110
Jesper Danielsson 97
Stefan "Blomman" Blomqvist 96
Jens Sonnbjer 94
Bo Lundin 92
Jimmy Olsson 91
Christian Elmgren 90
Stefan Bild 77
Joakim Norell 70
Stefan "Tarzan" Hellgren 47
Stickan Zetterberg 39
Tomas Javeblad 36
Johan Gustavsson 28
Jimmy Thorstensson 27
Pekka Heikkinen 27
Jens Israelsson 25
George Tower 23
Patrik Emvall 23
Ted Sator 22
Per Nyman 16
Henrik Andersson 14
Urban Rasmussen 12
Blake Bina 11
Mats Ekman 11
Ralf Jonasson 10

Andreas Bild 5
Behandla folk så att de inte kan göra detsamma mot dig.

Växjö Lakersissä!!
Användarvisningsbild
Malul
c/o LL´s Forum
 
Inlägg: 7960
Blev medlem: tor apr 11, 2002 8:58 pm
Ort: Växjö Lakers

Re: Detta har hänt:

Inläggav Malul » sön mar 17, 2019 12:59 pm

:mrgreen:
Behandla folk så att de inte kan göra detsamma mot dig.

Växjö Lakersissä!!
Användarvisningsbild
Malul
c/o LL´s Forum
 
Inlägg: 7960
Blev medlem: tor apr 11, 2002 8:58 pm
Ort: Växjö Lakers


Återgå till Hockey

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Majestic-12 [Bot] och 2 gäster