Stort tack för allt, Sam!

Sam, enormt stort tack för dina tio fantastiska år i Växjö Lakers! Vi är mycket stolta över att du nu går vidare som förbundskapten för allas vårt Tre Kronor, och vi önskar dig stort lycka till i din nya roll. Vi önskar också dig och din familj all lycka i framtiden!

Som tack för Sam Hallams tio år som tränare i Växjö Lakers överlämnar vi i Lakers Lakejer en specialdesignad glasskulptur skapad av Magnus Carlsson, Brima Promotion. 

Glasskulpturen är skapad i Bergdalahyttan utanför Växjö. Den är gjuten i en sandform, och för utformning och design står glasblåsare och master of glass Magnus Carlsson, Brima Promotion. En av hans specialiteter är idrottspriser och andra utmärkelser, som till exempel Diamantbollen och tv-priset Kristallen.

Magnus Carlsson, som är stor Lakerssupporter, ville inte ha någon ersättning för skulpturen. Istället skänker Lakers Lakejer och Magnus företag Brima Promotion 5.000 kronor var till organisationen Waldos Vänner.

Även Lakers Lakejer Tifo överlämnar en gåva till Sam Hallam för att visa sin uppskattning för hans ambitiösa, dedikerade och framgångsrika 10-åriga era i klubben.

Beskrivning av skulpturen:

Skulpturens grönblåglittrande glas symboliserar Smålands skogar och sjöar. Mitt i skogen mellan sjöarna ligger den blankslipade hockeyrinken och väntar. De tre stjärnorna på isen står för Växjö Lakers tre SM-guld under Sams ledning. Vid glasets fot vilar en puck på drivor av glaskonfetti i orange, blått och vitt.

Skulpturen är placerad på en ljussockel med inskriptionen ”Sam, du är för alltid en av oss /Lakers Lakejer”.