Stort tack, Sam Hallam!

Sam, vi vill tacka dig oerhört mycket för dina år i Växjö Lakers. Du och dina medarbetare har gjort ett fantastiskt arbete med att förvandla vår förening till ett mästarlag, inte bara en gång utan hela tre gånger!

Det går inte att sätta ord på hur mycket du har betytt för vår älskade förening. Du sa det i intervjun efter matchen i torsdags – Växjö Lakers, Henrik Evertsson och du har gått från att vara nobodies till att närma sig den svenska hockeyadeln.

Vi minns det nästan som en saga, en mycket välregisserad saga – guldet 2015. Match 6 hemma i Vida mot Skellefteå, där vi tack vare mål av Jani Lajunen och Jeff Tambellini kunde kvittera ett 0-2-underläge och ta matchen till förlängning. Och där i femte perioden avgjorde Tuomas Kiiskinen (som under några år alltid gjorde de riktigt viktiga målen) mitt framför Västra Stå – ja, då lyfte verkligen taket på Vida och euforin var total! Vilket galet ögonblick det var! Vilken saga! Det var magiskt! 🏆

Ett annat minne kom år efter, då Tuomas Kiiskinen (återigen) är den som gör det viktiga och osannolika målet genom att kvittera 19.59 in i tredje perioden i semifinalens match 6 mot Skellefteå. I övertid är det Linus Fröberg som ser till att vi vinner och tar matchserien till en match 7 i Skellefteå. Även match 7 gick till förlängning, men denna gång var det Skellefteå som stod som segrare. Ett gäng Lakejer fanns på plats, och var otröstliga på bortastå efter förlusten. Då kom du, Sam, upp på läktaren, pratade med fansen på plats och delade deras känslor kring hockeyns brutala verklighet en stund. Det gav dessa Lakejer ett minne för livet.

Vi minns så klart också den fantastiska säsongen 2017/2018, när Elias Pettersson exploderade, slog rekord och tog oss alla med storm! Vi minns särskilt den där matchen mot Malmö i Vida när han slog Kenta Nilssons poängrekord och fick stående ovationer under pågående match! Jäklar, vilken otrolig säsong det var och vilket fantastiskt lag vi hade! Att slå Skellefteå med 20-1 i mål på fyra raka finalmatcher efter att Victor Andréen fått ersätta en skadad Viktor Fasth och sedan spikade igen bakåt. Och vi tog Hockeybussen tur-och-retur Skellefteå, och hann hem precis i tid för firandet på torget. 🏆🏆

Sedan kommer vi ju till det tredje guldet. Coronasäsongen 2020/2021. En stor del av säsongen var tilläts max 8 personer på läktaren. Åtta personer. Det var en väldigt konstig känsla att vara en av åtta glest sittande åskådare inne i Vida. Det är inget man vill göra om, ärligt talat.

Från den finalserien minns vi också alldeles särskilt presskonferensen efter match 1, där du överraskar Cam Abbott med att säga att Moritz Seider spelade efter en egen regelbok. När det sedan var dags för match 5 i Vida var det återigen en mycket märklig känsla att sitta hemma framför tv:n och se er vinna på hemmaplan – och att inte få vara där och fira guldet med er. Bilderna från firandet visade tydligt att det var något som saknades. Det var ganska många som samlades på parkeringen bakom Vida i förhoppningen att få se några av er. Men restriktionerna följdes nogsamt, så det mesta vi fick göra vara att vinka lite till er. Som sagt, det var en märklig säsong – men vi vann ju så det gjorde oss ändå lyckliga! 🏆🏆🏆

När vi tänker på den här säsongen, så har det ju varit lite upp och ner, och när vi dessutom nästan hela tiden förföljts av skador, ja då har det varit kämpigt. Det var väldigt starkt att vi plockade den där femteplatsen i serien, så vi slapp playinen. Sedan var det ett lag som krigade tappert och som på något sätt lyckades ta tre av kvartsfinalerna till förlängning, men det var ju extremt surt att förlora tre förlängningar i rad. Med resultatet som det var mot slutet i matchen i torsdags så känner vi oss otroligt stolta över att i princip alla i Vida följde uppmaningen att ställa sig upp och hylla dig ända in i kaklet. På något sätt så la alla resultatet åt sidan och fokuserade på att ge dig en värdig hyllning. Det var otroligt fint att få ge dig den och att också få vara en del av den.

Sam, vi ser fram emot att följa dig i din nya roll och hoppas på stora framgångar för Tre Kronor framöver. Vi är oerhört glada och stolta för din skull. Sedan drömmer vi lite om att vi om ett antal år får se dig stå och leda i båset i Vida igen.

Vi vill också passa på att önska både dig och din familj all lycka i framtiden!

Tack för allt!

/Styrelsen i Lakers Lakejer

#storthjärta #oncealakeralwaysalaker