Tifogeneralens tankar inför kvartsfinal 4

Kulturcentret Vida Arena, byggnaden som ger en speciell känsla, en spänning och en förväntan inför vad som komma skall. Man kan leva sig in i en fantasivärld, men ändå känner man sig säker, eller engagerar sig i roller trots att vi inte vet vad som kommer att hända. Få upplevelser kan mäta sig med den förväntan som elektrifierar en fullsatt arena under en match. Det är verkligen svårt att tänka sig en match utan publik. När vi match efter match eldar på med sång, glädjerop och applåderande infinner vi oss i ett stadie som kan definieras som identifikation och katarsis. Det skapas alltså en känslomässig koppling där vi inte vet om vi kommer att lämna arenan med sorgsna blickar eller ett belåtet leende. Vida Arena är utan tvivel vår scen där vi tillsammans skapat en kultur, som vi gång på gång besöker och suktar efter den levande dramatiken. 

Sam Hallam är vår regissör som gång på gång försöker visa oss nycklarna till skådespeleriets rolltolkningar. Det börjar längst bak med Viktor Fasth som är lugn och sprider harmoni. Erik Josefsson som är majestätisk och så har vi Reddox.

Om Sam Hallam väljer att spela en viss spelare i en viss sekvens av matchen så är det så. Vi måste infinna oss i det. Många tänker säkert just nu att Shakespeare inte skulle ha kunnat skriva en bättre tragedi än det som försiggår nu, men faktum är att en kulturs konstform rotar sig i att skriva historia. Det är dags att rikta rampljuset till mitten, bjuda upp till dans och se känslorna koka hos oss som supportrar. Imorgon är inget värre än den artiga applådens reserverande kyla. Stämmorna ska eka i takt, träplankorna på ståplats ska svikta. Vi har haft vår konflikt i det här slutspelet och det är hög tid för en vändning. Stanna upp och tänk till. Är vår storhetstid över? Från 1997 har vi varit en växande stormakt, vunnit två SM-Guld och haft möjligheten att presentera en hel del framträdande prestationer. Vad jag vill förmedla är att ja, vår tid som stormakt är över men, det är dags att bli en supermakt. Tillsammans skriver vi historia! Alla till Vida Arena!

– Tifogeneralen –