Viktigt att veta inför tågresan med OrangeExpress 3.0 till Malmö på lördag 16/2

Tillagt 15 februari:

Kontantfri arena

Till alla som ska med OrangeExpress 3.0 till Malmö imorgon: Från och med denna säsongen är Malmö Arena kontantfri, så det är kortbetalning som gäller i arenans kiosker och barer.

_ _ _ _ _

Det är viktigt att du läser igenom den här informationen inför resan med tåget OrangeExpress 3.0 på lördag. Denna information går även ut via sms till dem som bokat biljetter, så sprid infon vidare till dina medresenärer om du bokat åt flera. Det är bara du som bokat biljetterna som får sms:et. Håll också koll på att det kan komma fler sms med uppdaterad information innan resan.

Kom ihåg att ta med din matchbiljett hela vägen till Malmö, så blir det här en kanonresa! Du behöver entrébiljetten för att visa att du har bokat tågresan, och du behöver den för att komma in på Malmö Arena.

Har du några frågor eller funderingar inför resan mejla hockeybussen@lakerslakejer.se eller sms:a/ring Johan på 070-453 20 40. Har du fått förhinder ring eller sms:a Johan snarast på 070-453 20 40.

Uppladdning på O’Learys från kl 10

Det blir uppladdning på O´Learys i Växjö kl 10-12 med brunchbuffé för 50 kr per person, inkl. alkoholfri dryck. Baren öppnar kl 11.00 för dig som vill inmundiga lite starkare drycker. Där finns det till exempel Lakejöl eller Lakejcider för 43 kr för dig som visar upp ditt medlemskort i Lakers Lakejer. All mat och dryck betalas på plats.

Har du inte anmält dig, men vill dyka upp ändå så mejla hockeybussen@lakerslakejer.se senast imorgon fredag kl 15 så meddelar vi O´Learys så de vet ungefär hur många som dyker upp. I nuläget har cirka 250 personer anmält sig till brunchbuffén.

Avresa från Växjö Station kl 12.23

Vårt tåg avgår kl 12.23 från Växjö station. Vilket spår det går ifrån vet vi inte i nuläget. Se till att vara i tid – tåget väntar inte in någon.

Det går ett ordinarie tåg mot Malmö strax innan vår avgång, så se till att du går på rätt tåg!

Biljettkontroll kommer att ske, så glöm inte biljetten. Den matchbiljett du fått gäller som både tågbiljett och entrébiljett.

Vårt tåg är specialchartrat av Lakers Lakejer och går direkt Växjö-Hyllie utan några stopp på vägen. Tåget beräknas ankomma till Hyllie Station kl 14.05. Därifrån är det endast ett par hundra meters promenad till Malmö Arena.

Observera att det inte finns någon servering på tåget.

Vill du ha party eller en lugn tågresa?

Det är fri sittning på tåget, men vi delar in det i två delar. Den främre halvan av tåget är lite lugnare och lämplig för till exempel barnfamiljer och andra som vill ha en lugn resa. I den bakre halvan samlar vi dem som vill ha mer party.

(När du kliver på är den främre delen närmast kyrkogården, och den bakre delen närmast Växjösjön – vi vet att det var några som inte hade riktigt koll på det förra året…)

OBS! Vi uppmanar alla på tåget att sköta sig, att hålla ordning och reda och hjälpas åt.

Supporterpoliserna och någon ordningsvakt kommer också åka med på tåget.

Lämna inte kvar något på tåget

Skånetrafiken kan inte garantera att det blir samma tågset på hemvägen. Det innebär att vi inte kan lämna kvar något ombord på tåget under matchen.  

Tänk på hur du uppträder

Ombord på tåget så håller vi rent och snyggt! Släng skräp, burkar och flaskor i soppåsarna. Det gör resan mycket trevligare, och vi gör tågpersonalen en tjänst också.

Vi är en väldig blandad mängd människor på resan, både på tåget och på läktaren, alltifrån små barn till pensionärer. Försök därför hålla språket på en bra nivå.

Tänk också på din berusningsgrad, så du verkligen kommer in på arenan när vi kommer till Malmö.

När vi kommer till Malmö Arena

Vi går in via bortaingången på Hyllie Boulevard 22. Det är till vänster om huvudentrén på gaveln. Där blir vi samtliga visiterade innan vi kommer in i själva arenan. Väskor som man vill ta med sig in i arenan kommer också att undersökas.

När det gäller väskor med alkohaltiga drycker så får dessa som vanligt inte tas med in i arenan. Men det kommer att finnas möjlighet att lämna in sin väska (med diverse drycker i) i samband med visitationen och sen få den tillbaka efter när vi är på väg ut ur arenan igen.

När vi är på läktaren

Vi håller till på övre etaget i Malmö Arena (liksom tidigare år). Där finns kiosker och barer som är öppna för oss.

Observera att det stolsnummer som du har på din biljett inte gäller. Vi kommer att ha en ståplatssektion i mitten av läktaren. Vill du ha sittplats ber vi dig hålla dig mer ut på kanterna. Det finns plats för alla!

De två nedersta raderna på läktaren är avspärrade längs hela sektionen och där finns även publikvärdar som kommer att ha sin uppmärksamhet in mot oss i på läktaren. Detta beror på att man tidigare har haft problem med att folk på övre plan har kastat ner saker på dem nedanför.

Nu hejar vi fram laget till tre poäng!

Självklart vill vi ta med tre poäng tillbaka till Växjö! En bortaseger är verkligen efterlängtad för laget nu, särskilt när tabellen är så jämn.

Vi uppmanar därför alla att hjälpa till att sjunga och heja fram laget på bästa sätt! Det gäller att vi tar i och hjälps åt allihopa så vi hörs ner till isen!

Stanna kvar i arenan till 18.30

Vi stannar kvar i Malmö Arena efter matchens slut, och kan fira segern fram till cirka kl 18.30. Det är för att underlätta för alla så vi kan gå gemensamt till tåget som går kl 18.50.

Malmö har lovat att hålla kioskerna och barerna på det övre etaget öppna fram tills att vi lämnar. Även toabesök kan vara bra och uträtta innan vi går.   

Du som har en väska att hämta ut kan bli ivägsläppt lite tidigare, så det inte blir några problem med köer.

Vårt tåg avgår från Hyllie Station kl 18.50, och beräknas vara tillbaka igen i Växjö kl 20.56. Det går ett ordinarie tåg några minuter innan vårt tåg ska gå, så se till att du tar rätt tåg hem också!

Viktiga tider på lördag

  • Avgång från Växjö station kl 12.23 – ankomst till Hyllie station cirka kl 14.05.
  • Avgång från Hyllie station kl 18.50 – åter till Växjö station cirka kl 20.56.

Vi representerar alla Växjö Lakers och Lakers Lakejer

Nu när vi reser till Malmö representerar vi alla resenärer tillsammans Växjö Lakers och Lakers Lakejer, både på tåget och i Malmö Arena.

Vi ber därför att alla sköter sig lika exemplariskt som vi alltid brukar göra på våra bortaresor, så att vi även i fortsättningen kan göra sådana här satsningar.

Frågor?!

Har du några frågor eller funderingar så ring eller sms:a Johan på 070-453 20 40, eller Emma på 076-612 08 85. Eller kom förbi infodisken ikväll i samband med matchen.

 Vi ses på tåget på lördag!