Redogörelse från måndagens medlemsmöte

Under måndagkvällen genomfördes det medlemsmöte som med facit i hand kanske skulle hållits innan protesten i lördags. Men vidden av den debatt som blossade upp kunde ingen i styrelsen ana. Detta ber vi, styrelsen, om ursäkt för. Mötet genomfördes under närmare 2h med flera givande diskussioner både med fokus på klappornas vara eller icke vara men även läktarkulturen. Men det som poängterades vid flera tillfällen under debatten var Lakers Lakejers arbete för att stötta Lakers i positiv anda i med och motgång. Klapporna är därför inte en huvudfråga utan stämningen i arenan för att lyfta fram vårt lag.

Genom åren har supporterkulturen växt fram. Det poängterades att vi har en kultur och att vi ska värna om den kultur vi har i Växjö. Just nu är det en kultur med klappor och trumma. Men en kultur är inget definitivt utan något vi har just nu och skapas av alla våra handlingar varje dag. Den förändras och det är upp till oss alla att skapa en kultur för framtiden som vi kan stå för.

Kommunikation är nästa stötesten att diskuteras då bristen på detta startade aktiviteterna kring protesten. Styrelsen vill passa på att be om ursäkt för den bristande informationen till er medlemmar och tackar för era synpunkter på mötet. Bristen i kommunikation mellan Lakers och Lakers Lakejers styrelse ställdes på sin spets under förra veckan. Men med breddade kontaktytor och förståelse från oss båda parter kommer vi i styrelsen att fortsätta vårt arbete med en ökad kommunikation.

Det absolut viktigaste att ta med oss från detta möte är att Lakers Lakejer finns på såväl sitt som stå. Det engagemang som ni som medlemmar visat i denna fråga visar att intresse finns för en aktiv arena. Att skapa en aktiv arena är ingen direkt styrelsefråga, det är en medlemsfråga. Ett aktivt beslut för att skapa framtidens kultur i Växjö.

För Växjö Lakers i en positiv anda i med och motgång.