INFORMATION ANGÅENDE VLH-BIF

Få av er lär ha missat beslutet om att Växjö Lakers åter väljer att införa ”klappor”. Något som fått de flesta av oss aktiva supportrar att frågande och besviket skaka på våra huvuden. Vi accepterar inte detta och det kommer att få konsekvenser.

Bakgrund:

Inför säsongen 2015/2016 har vi i Lakers Lakejer tillsammans med Psycho Circus Tifo och Växjö Lakers suttit i möten där vi supportrar lagt fram samma önskemål som vi gjort sedan det blev aktuellt, nämligen att klapporna ska väck.
Efter X antal möten gick Växjö Lakers med på detta och avskaffade klapporna. Det var sagt från VLH att man under en hel säsong skulle testa detta för att sedan utvärdera huruvida klappornas framtid under kommande säsonger skulle se ut.

Men nu, efter endast fem matcher väljer man att ta tillbaka dem. Ingen information har utgivits, inte heller dialog angående detta beslut har förts med oss supportrar. Den enda informationen gavs ut samma dag som det blev officiellt att klapporna återkommer, detta via mail.
Anledningen som VLH gett är att de tycker det har varit för dåligt tryck i Vida under de inledande fem matcherna, samt att ståplats inte fått med sig en halvtom(!!!) sittplats på önskvärt sätt.

I vår mening är inte avsaknandet av klappor anledningen till att draget har vart dåligt, utan de allt för höga biljettpriserna. En rejäl sänkning av dessa skulle göra att publiken återvänder.
Det är inte rimligt att en familj med två vuxna och två barn ska behöva lägga ut över 1200 kronor bara för att få sitta och kolla på en hockeymatch.
En sänkning av biljettpriset skulle höja publiksiffrorna samtidigt som försäljningen i arenan ökar.
Något för ledningen att se över och föra vidare till en seriös diskussion med ansvariga.

Konsekvenser:

Under matchen hemma mot Brynäs nu på lördag kommer det att vara en tyst ståplats under hela matchen efter inledande visuella protester. Vi, Lakers Lakejer och Psycho Circus Tifo, uppmanar tillsammans övriga på ståplats att följa vårat exempel för att visa VLH att det inte är okej att köra över och gå bakom ryggen på sina egna supportrar på detta vis.

Självklart är det frivilligt att stå tysta eller att som vissa kommer att göra, lämna läktaren. Den sjungande kärnan på Västra stå kommer i alla fall inte ta ton och trumman kommer inte heller den att vara på plats. Vi hoppas att ni vill hjälpa oss att stå upp mot VLH efter deras övertramp.

Detta är ingenting som är riktat mot spelare eller ledare utan enbart mot de som fattat beslutet att ta tillbaka de så kallade klapporna. Vi hoppas att ni har förståelse för detta beslut.

– Lakers Lakejer & Psycho Circus Tifo