Lakej Hockey mästare 2015

Säsongen är slut för Lakej Hockey och den slutade på bästa möjliga sätt. Frö första gången lyckas Lakej Hockey ta första platsen i Växjö Korpens Elitserie. Allt skulle avgöras på torsdagskvällen när andra matchen mot Polisen skulle spelas. Förutsättningarna var enkla. Vid seger skulle Lakej Hockey bli mästare, vid oavgjort eller förlust skulle istället Polisen ta hem mästerskapet.

Matchen börjar en aning trevande och det är egentligen inte mycket målchanser från nått håll. Men rätt var det är får LH en öppning i spelet och kan ta ledningen med 1-0. Innan perioden är över har man utökat sin ledning två gånger om till en 3-0 ledning. LH spelar bra, och tar inga risker i spelet i egen zon utan spelar väldigt enkelt. I den andra periodens inledning kan man utöka ytterliagre en gång och man har en till synes stabil ledning. Men under ca 7-8 minuter i mittan av den andra perioden kommer man in i en sämre del av matchen. Man drar på sig en del utvisningar och får bl.a spela 3 mot 5 under två tillfällen. det klarar man, men till slut blir det för mycket och senare i spel 5 mot 4 reducerar Polisen till 4-1.

Det dröjer heller inte länge förrän man även får in 4-2 bakom duktiga Daniel Stennert i LH kassen. En del trodde nog att Polisen var på väg ifatt. Men Lakej Hockey tar sig i kragen igen och lyfter upp sitt spel igen och när det återstår ca 5-6 minuter av matchen avgör Filip Nilsson när han prickskjuter in 5-2.  Slutsignalen går och Lakej Hockey kan kora sig mästare och Växjös bästa korplag säsongen 14/15.