Seger mot Polisen ger ren seriefinal

På måndagskvällen spelade egentligen Lakej Hockey sin sista seriematch för säsongen när man tog sig an Polisen i Lakerdome. Men då det första mötet mellan topplagen sköts upp i höstas återstår en match för Lakejerna. Och seriesegern och möjligheten att få kalla sig Växjös bästa korplag står mellan just Lakej Hockey och Polisen. Eftersom Lakej Hockey med ett gediget försvarsspel kunde vinna den viktiga matchen på måndagskvällen med 1-0 så blir den sista matchen mot Polisen en ren seriefinal. Vinnaren blir Växjö mästare. Matchhjälte för Lakejerna blev Filip Nilsson som i mitten av den första perioden satte 1-0 och segermålet på en backhandsretur på Patrik Bargiels skott.

Efter detta spelade Lakejerna riktigt bra och försvarsspelet var bland det bästa den här säsongen. Polisen hade mycket puck men blev konstant utstyrda på kanterna och hade svårt att nå in på insidan. Skotten och avsluten kom utifrån och blev aldrig några problem för duktiga Daniel Stennert i Lakejkassen som fick hålla nollan. Faktum är att det var Lakejerna som hade de vassare målchanserna där man skapade fler bra spelvändningar och frilägen när Polisen försökte trycka på.

Det ska också nämnas att Polisen förstärkt ordentligt inför matchen då man plockat in vår egen nr 38, Johan Markusson. Men det hjälpte inte denna kväll. När denna seriefinal spelas är inte klart i skrivande stund, utan vi återkommer med info inom kort om tid och plats för denna match. Läs gärna Coffe Mattissons matchreferat på Facebook.