Hallam styrde upp medlemsmötet

På torsdags kvällen genomförde Lakers Lakejer ett medlemsmöte i Power Brake Baren i Vida Arena. Beräknat är väl att ca ett 30 tal Lakejer var på plats. Ordförande Johan Eliasson hälsade alla välkomna och  hade ett kort anförande om hur säsongen sett ut så här långt. Man gick igenom bl.a de bortaresor som genomförts. Han berättade kort om att LL och PCT avslutat sitt samarbete efter incidenten i Jönköpng den 16/1. Delar av PCT:s LL medlemmar fanns på plats på mötet, nått som uppskattades från LL:s sida. För oavsett vad som skett i dåtid så är det ju för Växjö Lakers A lag vi jobbar för tillsammans allihop. Johan berättar att LL nu tar över TIFO biten. Någon typ av grupp kommer att tillsättas som kommer att jobba med detta. Det blir dock ett jobb som dras igång inför nästa säsong.

Något som hackat lite grann när det gäller Växjö Lakers organisation så är det ju IT/Media biten. Nu har äntligen klubben hittat rätt person för att leda detta viktiga arbete. Och denna person är en van mediaperson. Det är journalisten Elisabeth Anderberg som intar denna post i Växjö Lakers. ”Bettan” som hon kallas, kommer närmast från Sveriges Radio Kronoberg P4 där hon huserat som nyhetschef sedan 2011. Innan det jobbade hon som journalist på Smålandsposten i 10 år, som bl.a debattredaktör, lokalredaktör, ansvarig för ungredaktionen samt projektledare för olika utvecklingsprojekt. Vi hoppas på ett nära samarbete med Bettan och hälsar henne välkommen ombord.

Avslutningsvis och kvällens stora dragplåster var ju vårt lilla besök från Sam Hallam. Vi tycker det är fel att återge allt som Hallam tog upp då vi tycker att man bör komma och lyssna på detta live. Men det vi kan säga är att Hallam är en härlig person, en öppen person som inte alls är den lugna filbunke som vi tycker oss se där i båset. Utan det är en kille med åsikter och ett stort engagemang i det han gör. Och rolig är han också, nått som visade sig när han då och då under kvällen vädrade sina åsikter i olika saker. Hallam påpekade bl.a att det syns och känns väl att många spelare växlar upp just nu när det börjar dra ihop sig, och att Lakers fick ett helt annat djup i truppen, och att truppen för första gången den här säsongen har en balans när Jeff Tambellini och Josh Hennessy kom in. Hallam beskriver Hennessy som en uppgraderad variant av Frölundas Joel Lundqvist.

En annan intressant sak som Hallam tog upp var jämförelsen mellan svenska SHL och Schweiziska NLA. Där han anser att hockeymässigt är SHL en bättre liga. Detta beroende på att många spelare i NLA spelar för pengarna i första hand och det försämrar hockeyn istället. Tex så täcker man för närmelsevis inte lika mycket skott i NLA jämfört med SHL. Alltså spelar man med mer hjärta i SHL. På frågan om Dennis Rasmussen är Hallams åsikt att han tror att Dennis kommer att stanna kvar i Nordamerika. Detta med utgångspunkt av hur man jobbar med unga spelare i NHL idag. Man lockar dom att skriva på nya tvåvägskontrakt med motiveringen att dom är så nära nu, och snart är dom mogna. Och det här faller ju givetvis unga spelare för. För vem vill inte spela i NHL. Nick Johnsson är ett bra exempel på en spelare som fick nog och bröts sig loss från AHL träsket. Nick är en spelare som kunde vinna poängligan på försäsongen med sitt Bruins. Fick några matcher i NHL, för att sen bli nerskickad.

Som ni förstår, en intressant kväll som avslutades med nästan en och en halvtimmes snack av Sam Hallam. Ett populärt inslag. Nu laddar vi för upploppet i SHL som tar sin start på tisdag med Örebro hemma. På återseende då!