Viktigt att veta inför HV-resan på lördag den 26 januari

Det är viktigt att du läser igenom den här informationen inför resan med Hockeybussen på lördag. Denna information går även ut via sms till dem som bokat biljetter, så sprid infon vidare till dina medresenärer om du bokat åt flera. Håll också koll på att det kan komma fler sms med uppdaterad information innan resan.

Kom ihåg att ta med din matchbiljett hela vägen till Jönköping, så blir det här en kanonresa! Sparar du matchbiljetten tills vi är tillbaka i Växjö igen så får du dessutom fritt inträde till O´Learys nattklubb den här kvällen.

Har du några frågor eller funderingar inför resan mejla hockeybussen@lakerslakejer.se eller smsa/ring Johan på 070-453 20 40.
Har du fått förhinder ring eller smsa Johan snarast på 070-453 20 40.

Uppladdning på O´Learys från kl 12

I stort sett alla 540 resenärer verkar dyka upp på uppladdningen, så det blir nog ett härligt drag redan där! En trubadur finns på plats som förhoppningsvis ska höja pulsen än mer hos oss.

O´Learys serverar en buffé med lite smått och gott. Buffén står uppdukad kl 12-14, och den är gratis när du visar upp din matchbiljett. För övriga kostar buffén 129 kr per person.

Diverse kalla drycker finns givetvis att tillgå i barerna på O´Learys. Dagen till ära har de tagit fram en särskild orange drink till oss, så testa gärna den. Givetvis finns det även alkoholfria alternativ.

Avresa mot Jönköping kl 15.15

Vi åker med åtta bussar, så se till att du vet vilket nummer just din buss har så du åker med samma buss hem. Du ansvarar själv för att komma med bussen då den rullar – vi kommer inte ”räkna in” resenärerna ombord på bussarna.

Bussarna avgår kl 15.15 från Resecentrum vid kyrkomuren, och kl 15.25 avgår de från Vida Arena (Västra parkeringen). Se till att fylla bussarna snabbt så vi kommer iväg på ett smidigt sätt.

Det är en relativ kort resa så om du inte skulle få en sittplats jämte dina kompisar så får du ju nya på resan! Det viktiga är att vi fyller upp bussarna.

Alla bussar gör ett tiominuters stopp vid en rastplats utanför Vrigstad. Några bussar kanske INTE har toalett ombord.

Vi håller rent och snyggt på bussarna! Släng skräp, burkar och flaskor i sopsäckarna som finns ombord. Spiller du något, så torkar du upp det efter dig. Det finns en torkrulle i varje buss.

Bussvärden och chauffören är de som bestämmer ombord!

På plats i Kinnarps Arena

Vi går in i arenan via bortaingången. Samtliga resenärer visiteras innan inträdet i arenan.

Väl uppe på vår sektion (som ligger högst upp i arenan) så blir det biljettkontroll. Har du ståplatsbiljett går du in på ståplats och har du sittplatsbiljett går du in på den sektionen.

Det är fri sittning på sittplatssektionen – de stolsnummer som står på biljetter gäller INTE. Vill du sitta ner och ha det lite ”lugnare”, så sätter du dig längt ut åt vänster uppifrån sett (längst bort från ståplatssektionen).

Det finns tyvärr inte så många toaletter på vår sektion i arenan, men vi hoppas det löser sig. På vår sektion finns det en kiosk/bar, och sedan finns det eventuellt också mobila kiosker.

Arenan är sannolikt stängd, så vi kommer bara hålla till på vår sektion under matchen.

Hjälp till med tifo under matchens intro

På lördag vinner vi både på isen och på läktaren! Men innan vi tar ut något i förskott, så gäller det att vi ger allt! Alla måste dra sitt strå till stacken.

Vi genomför ett tifo innan matchen och under introt. Tifot markerar att vi är arenans bästa kortsida!

Flaggor finns utlagda på både vår sittplats och vår ståplats, flaggor som vi var och en ska vifta med. När det är dags för introt, så intar du din plats och har flaggan redo. Flytta inte runt på flaggorna – flaggorna ska vara på en specifik plats.

Du som väljer att ta plats längst ned på stå- och sittplatssektionerna kommer att få hålla i ett vp-rör som håller upp en större banderoll.

Hemresa direkt efter matchen

Efter matchen så försöker vi komma iväg relativt snabbt, så hoppa in i den buss som ni åkte med upp utan att ta rökpaus utanför bussen. Gå direkt in i din buss, så får vi en smidig logistik.

Vi räknar INTE in er på bussarna, utan när bussen rullar, så gör den det. Se till att vara på plats i tid! Det är ditt eget ansvar att du kommer med bussen hem.

Även på hemväg stannar vi tio minuter vid rastplatsen i Vrigstad.

När vi kommer hem till Växjö igen så stannar bussarna först på Vida, och därefter kör de till Resecentrum. Innan du går av plockar du upp ditt skräp och slänger i sopsäckarna på bussen.

Det underlättar mycket för busschauffören som ska städa bussen efter oss om vi hjälper till med det.

Spara gärna matchbiljetten, så har du fritt inträde till nattklubben på O´Learys denna kväll. Ett tips om du vill förlänga partykvällen och fira segern!

Trivselregler för Hockeybussen

Hockeybussen kör till bortaresor och är öppen för samtliga supportar till Växjö Lakers. Vissa resor kan dock vara till enbart för medlemmar i Lakers Lakejer.

Vi stödjer vårt lag i positiv anda i såväl med- som motgång.

På Hockeybussen och inne på arenorna behandlar vi varandra med respekt. Tänk på hur du själv vill bli behandlad.

Vi tar avstånd från våld, rasism och alla typer av kränkningar.

Vi håller snyggt i bussen. Släng skräpet i de sopsäckar eller soppåsar som finns ombord. Spiller du något, så torkar du upp det efter dig. Städa runt din plats innan du lämnar bussen.

Vi håller de tider som gäller för den aktuella bussresan.

Vi följer de instruktioner som bussvärdarna och chauffören ger. Inne på arenorna följer vi det publikvärdar, ordningsvakter och supporterpoliser säger.

Tänk på alkoholintaget i samband med resan och håll det på en rimlig nivå.

Resor med Hockeybussen sker på eget ansvar.