Viktigt inför tågresan till Malmö den 13 januari

Nu när vi reser till Malmö representerar vi alla resenärer tillsammans Växjö Lakers och Lakers Lakejer, både på tåget och i Malmö Arena. Vi ber därför att alla sköter sig lika exemplariskt som vi alltid brukar göra på våra bortaresor, så att vi även i fortsättningen kan göra sådana här satsningar.

OBS! Texten nedan är uppdaterad kl 17.20 fredagen den 12 januari.

Vill du ha party eller en lugn tågresa?

Vi delar in tåget i två delar. Den främre halvan av tåget är lite lugnare och lämplig för till exempel barnfamiljer och andra som vill ha en lugn resa. I den bakre halvan samlar vi dem som vill ha mer party.

OBS! Vi uppmanar alla på tåget att sköta sig, att hålla ordning och reda och hjälpas åt. Tåget är fullsatt.

Supporterpoliserna och någon ordningsvakt kommer också åka med på tåget.

Ingång till Malmö Arena

Vi går in via ingången på Hyllie Boulevard 22. Det är till vänster om huvudentren på gaveln. Vi kommer att bli
visiterade och väskor och dylikt kontrolleras av publikvärdarna.

Stängd arena – men öppen för oss till kl. 18.30

Arenan är stängd, vilket innebär att vi endast befinner oss på övre plan. Där har vi en egne bar och egna kiosker där det finns mat och dryck. Kioskerna och baren håller öppet till kl. 18.30.

Matchen borde vara slut runt kl. 17.30, och vårt tåg går kl. 18.55. Det finns alltså alla möjligheter att fylla på med mat och dryck inför resan inne på arenan fram till kl. 18.30.

På läktaren

Vi kommer att ha en ståplats sektion i mitten av läktaren. Vill du ha sittplats ber vi dig hålla dig mer ut på kanterna. Det finns plats för alla!

De två nedersta raderna på läktaren är avspärrade längs hela sektionen och där finns även publikvärdar som kommer att ha sin uppmärksamhet in mot oss i på läktaren. Orsaken till avspärrningen är att man tidigare har haft problem med att folk på övre plan har kastat ner saker på dem nedanför.

Nu hejar vi fram laget till tre poäng!

Självklart vill vi ta med tre poäng tillbaka till Växjö! Vi därför alla att hjälpa till att sjunga och heja fram laget på bästa sätt i Malmö! Det gäller att vi tar i och hjälps åt allihopa så vi hörs ner till isen!

TV4/CMore vill visa vår resa

Förutom att vi gör en egen film om vår resa, så kommer vi även att filma korta suttar från perrongen, tåget och uppmarschen till arenan åt TV4/CMore, som jättegärna vill visa lite bilder från vår resa i Hockeylördag.

Ta rätt tåg hem också!

Också när du åker hem behöver du vara uppmärksam och se till att du kliver på rätt tåg. Det går även nu ett ordinarie Öresundståg några miunter innan vårt tåg ska gå.

OBS! Texten ovan är uppdaterad kl 17.20 fredagen den 12 januari.

– – – – – – – –

 

Ladda upp på Stars and Stripes

Stars´n Stripes Växjö erbjuder en brunch, som serveras kl. 10.00-12.00. Pris 129 kr, inkl alkoholfritt alternativ. För dig som önskar lite starkare drycker öppnar baren kl 11.00, och då kostar en onödigt iskall Norrlands 50 kr. Anmäl dig till brunchen genom att mejla hockeybussen@lakerslakejer.se. Betalar gör du på Stars. På grund av renovering är antalet platser begränsade.

Kontrollera att du tar rätt tåg

Det går ett ordinarie Öresundståg bara några minuter innan vårt abonnerade tåg ska avgå. Ta inte det – din biljett gäller inte på det tåget. Kolla noga vad som gäller för avgångarna på perrongen, så du verkligen åker med Lakers Lakejers egna tåg.

Viktigt på tåget och i arenan

Vi är en väldig blandad mängd människor på resan, både på tåget och på läktaren, alltifrån små barn till pensionärer. Försök därför hålla språket på en bra nivå.

Observera att det inte finns någon servering på tåget.

Håll det snyggt i tåget! Släng ditt skräp i sopsäckarna, och om du spiller så torkar du upp efter dig.

Tänk på din berusningsgrad, så du verkligen kommer in på arenan när vi kommer fram.

Lämna inte kvar något på tåget

Vi kan inte lämna något kvar på tåget när vi kommer fram till Malmö. Tyvärr är vi inte garanterade att det är samma tågset vi får åka med tillbaka till Växjö. Det innebär att du måste ta med dig din eventuella ”packning” till arenan, och där kommer all att bli visiterade och våra väskor kommer att gås igenom. Tänk på att du inte får ta med alkohol in på arenan.

I Malmö Arena

Våra platser i Malmö Arena är på det övre planet. Egentligen är alla platser sittplats, men minst en sektion kommer i praktiken att vara ståplats. Vi ber därför alla att vara lite flexibla när det gäller platsbiljetterna i arenan. Alla får plats!

Filminspelning hela dagen

Lakejerna planerar att göra en film om vår resa till Malmö, där vi kommer att filma allt från uppladdningen på Stars till perrongen, till hur det är på tåget och inne i arenan i Malmö. Vi hoppas alla är okej med detta. Vill du inte vara med på filmen, säg till filmteamet så kommer du inte med  i filmen.

Viktiga tider den 13 januari

  • Avgång från Växjö station kl 12.20 – ankomst till Hyllie station cirka kl 14.25.
  • Avgång från Hyllie station kl 18.55 – åter till Växjö station cirka kl 21.

Frågor?!

Har du några frågor eller funderingar så ring eller sms:a Johan på 070-453 20 40, eller Emma på 076-612 08 85.

Vi ses på tåget på lördag!