Resor, budget och rekreationshockey på årets höstmöte

På höstens medlemsmöte presenterade vår ordförande Johan Eliasson årets verksamhetsplan.

Vårt mål är att vi ska nå över 600 medlemmar, och redan nu har vi cirka 570 så det ser ut som om vi kommer att klara detta i år. Som medlem får du till exempel 10 procent på notan på Stars ´n Stripes. Och du som blev medlem innan 10 september kan hämta ditt medlemskort i Lakejernas infodisk i Vida i samband med hemmamatcherna.

Tifogruppen LL Tifo under ledning av Oscar Gustavsson berättade om sina kommande tifoplaner med bland annat jubileumsmatchen, back to back-matcherna mot KHK, kanske lite nyårstifo och sedan så klart slutspelet.

Årets bortaresor
Resesektionen i form av Johan Eliasson och Emma Holmberg gick igenom säsongens planerade bortaresor: storsatsningen mot KHK 14/10, Rögle 3/11, KHK 14/11, övernattningsresa till Mora 25/11, HV71 28/12, Rögle 6/1, förhoppningsvis en tågresa till Malmö 13/1, HV71 1/2 samt beroende på tabelläge Frölunda 6/3 och LHC 10/3. Och så slutspelet så klart. Utöver detta tillkommer det resor med minibussar till exempel nu på söndag mot Djurgården. Mer information om resorna kommer efter hand på Lakerslakejer.se och i våra sociala medier. Håll koll där!

Wexiö Brewers
Vi fick också en presentation av vårt nya ishockeylag Wexiö Brewers. Wexiö Brewers är ett så kallat rekretionshockeylag som kommer att spela i division 1 i RSHL (Rec Syd Hockey League). Ligan är sanktionerad av Svenska Ishockeyförbundet och matcherna administreras av Smålands, Skånes och Blekinges Ishockeyförbund. Det innebär bland annat att det går att följa resultaten på Swehockey Stats.

Wexiö Brewers första match spelas den 15 oktober i Växjö Ishall, och motståndare är Tingsryd Eagles. Följ gärna laget via webbsajten Wexiobrewers.se (http://wexiobrewers.se/).

Budgeten fastslogs
Kassör Patrik Andersson presenterade årets budget, där ambitionen är att komma så nära +-0 som möjligt. En post som sticker ut är Övriga resor där den planerade tågresan till Malmö ingår – preliminär kostnad för den är 120.000 kronor. Wexiö Brewers har fått ett eget konto i budgeten, och tanken är att de ska vara självgående. Nu i uppstartsfasen har dock Lakers Lakejer gått in och sponsrat en del av kostnaden för deras matchställ som en engångskostnad. Matchställen (hemma och borta) kostar sammanlagt 50.000 kr, och där har LL sponsrat med 10.000 och andra sponsorer står för resten av kostnaden. Efter genomgången av budgeten fastslog mötet den.

Tävla med Mustaschkampen
Stars and Stripes tillsammans med Växjö Lakers och Lakers Lakejer kommer i år att satsa på Mustaschkampen i november. Det blir delvis samma upplägg som tidigare – en spelare från Lakers kommer att skapa en egen burgare som säljs till förmån för prostatacancer. I år blir det en tävling där man får rösta på vilken av spelarna Erik Josefsson, Robert Rosén och Viktor Fasth som ska få äran att skapa burgaren. Tävlingen börjar inom kort, så håll utkik i sociala medier! Fina priser utlovas också.

Nätverk för kvinnliga supportrar
Vi fick också veta lite om ett nystartat nätverk för kvinnliga hockeysupportrar, där en första träff blir i Jönköping den 11-12 november. Gå med i gruppen Hockeytjejer på Facebook och följ kontot Hockeytjejer på Twitter. Och skynda dig att anmäla dig till supporterträffen!

Förslag till stadgeändringar kommer senare
Det var detta som de cirka 25 deltagarna på höstmötet tog del av. Vid årsmötet i somras kom det motioner med förslag till stadgeändringar. Styrelsen har inte hunnit ta tag i dessa frågor ännu, men när vi har förslag på plats kommer vi att kalla till ett extra årsmöte för att behandla detta.

Vi tackar alla som deltog på mötet!